Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Áfonyás deszertszív recept

Áfonyás deszertszív
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg piskótamaradék
    • 1/2 csésze feketekávé
    • 1/2 dl rum
    • 5 dkg margarin
    • 1 teáskanál vanília aroma

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 5 evőkanál áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg porcukor

    A tetejére:

    • 10 dkg porcukor
    • 1 evőkanál citromlé
    • 1 teáskanál piros étel festék
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 24-es átmérőjű szív alakú tortaforma

    Elkészítése:

    A piskótához a kávét, a rumot, a vajat, az aromát hozzáadjuk, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen.

    A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, a tojás sárgájával habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. 1 órát a hűtőbe tesszük, majd a mázat elkészítjük. A mázhoz valókat egy edényben elkeverjük alaposan, hogy ne túl folyós masszát kapjunk.

    A tortaformából kifordítjuk a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk már a szervírozó tálra. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz kössön.

    Áfonyadzsem készítése:
    Az áfonyát 3 evőkanál barna cukorral és 2 evőkanál vörösborral feltettem főni, majd dobtam hozzá fahéjat és 1 evőkanál citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad, és 2 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és hozzákevertem a krémsajtot. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá