Áfonyás deszertszív

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg piskótamaradék
  • 1/2 csésze feketekávé
  • 1/2 dl rum
  • 5 dkg margarin
  • 1 teáskanál vanília aroma

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 evőkanál áfonyadzsem (friss gyümölcsből készítve vagy készen)
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás sárgája
  • 10 dkg porcukor

A tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál piros étel festék
  • 1 tojásfehérje
  • 24-es átmérőjű szív alakú tortaforma

Elkészítése:

A piskótához a kávét, a rumot, a vajat, az aromát hozzáadjuk, és összegyúrjuk, majd a formába belerakjuk, és eligazítjuk szépen.

A krémsajthoz hozzákeverjük az áfonyadzsemet. A margarint a cukorral, a tojás sárgájával habosra keverjük, végül a sajtkrémhez adjuk. Rákenjük a piskóta tetejére, és egy kenőkéssel simára igazítjuk. 1 órát a hűtőbe tesszük, majd a mázat elkészítjük. A mázhoz valókat egy edényben elkeverjük alaposan, hogy ne túl folyós masszát kapjunk.

A tortaformából kifordítjuk a sütit, majd egy másik tál segítségével ráborítjuk már a szervírozó tálra. Bevonjuk a mázzal, és hűtőben tartjuk szikkadni, hogy a máz kössön.

Áfonyadzsem készítése:
Az áfonyát 3 evőkanál barna cukorral és 2 evőkanál vörösborral feltettem főni, majd dobtam hozzá fahéjat és 1 evőkanál citromlevet is öntöttem hozzá. Amíg a cukor el nem olvad, és 2 evőkanál étkezési keményítőt kevés vízzel kikevertem, és azzal sűrítettem be az áfonyát. 15 dkg friss áfonyából készült. Kihűtöttem, eltávolítottam a fahéjat, és hozzákevertem a krémsajtot. Persze készen is lehet kapni, de nekem így sokkal jobban ízlik.