3D hatású tükörglazúr tortára recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 1 db 25-30 cm átmérőjű krémmel burkolt, behűtött tortához:
- 200 g cukrozott sűrített tej
- 19 g zselatin fél csésze vízzel vagy 7 db lapzselatin
- 125 ml víz
- 300 g cukor
- 150 g víz
- 175 g apróra tört fehércsokoládé
- 175 g apróra tört étcsokoládé
- tetszőleges színű ételfesték
- fekete színű gélfesték
- 1 teáskanál ehető aranypor
Elkészítése:
125 ml vizet keverjünk össze a 19 g zselatin porral és hagyjuk állni.
Addig a cukrot elkeverjük 150 g vízzel és a sűrített tejjel, majd forrásig hevítjük kevergetés mellett. Ahogy felforrt le kell húzni a tűzről! A cukros-sűrített tejes keverékhez hozzáadjuk a vízben duzzasztott zselatint és alaposan elkeverjük.
A két féle csokoládét tegyük két kancsóba. A fehércsokihoz adjuk a tetszőleges színű ételfestéket, az étcsokihoz fekete gélfestéket és az ehető aranyport.
Én most fekete-pink színkombinációval dolgoztam, így piros színű festéket adtam a fehér csokihoz.
A zselatinos keveréket osszuk el a kétféle csokira egyenlő arányban, ehhez mérleget használtam.
Botmixerrel kevertem össze a csokit és a zselatint, óvatosan, finom mozdulatokkal, hogy ne legyen légbuborékos! Miután végeztem az ujjaimmal kocogtattam, óvatosan rázogattam a kancsókat, hogy az esetleges légbuborékok távozzanak.
Díszítés:
A legfontosabb, hogy a torta nagyon hideg kell, hogy legyen! Az sem baj, ha a díszítés előtt 2 órával a fagyasztóba rakod!
A tortát állványra tettem egy magasabb falú tepsiben és a kancsókból elkezdtem önteni a kb 27-30 °C-os glazúrt. Ha nincs maghőmérőd, akkor kézmelegnek, langyosnak kell lennie.
Lassan, finom mozdulatokkal öntöm a glazúrt, felváltva. Ahogy terül szét a felületen, úgy fogja adni a mintát. A fekete ehető aranyporos réteg mellett ahogy elfolyik a rózsaszínű réteg, úgy adja a 3D hatást.
Díszítés után 2 órával tálalni kell! Másnapra mattul, elveszíti a gyönyörű fényét és a térbeli hatását a tükörglazúr.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »