3D hatású tükörglazúr tortára recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 1 db 25-30 cm átmérőjű krémmel burkolt, behűtött tortához:
- 200 g cukrozott sűrített tej
- 19 g zselatin fél csésze vízzel vagy 7 db lapzselatin
- 125 ml víz
- 300 g cukor
- 150 g víz
- 175 g apróra tört fehércsokoládé
- 175 g apróra tört étcsokoládé
- tetszőleges színű ételfesték
- fekete színű gélfesték
- 1 teáskanál ehető aranypor
Elkészítése:
125 ml vizet keverjünk össze a 19 g zselatin porral és hagyjuk állni.
Addig a cukrot elkeverjük 150 g vízzel és a sűrített tejjel, majd forrásig hevítjük kevergetés mellett. Ahogy felforrt le kell húzni a tűzről! A cukros-sűrített tejes keverékhez hozzáadjuk a vízben duzzasztott zselatint és alaposan elkeverjük.
A két féle csokoládét tegyük két kancsóba. A fehércsokihoz adjuk a tetszőleges színű ételfestéket, az étcsokihoz fekete gélfestéket és az ehető aranyport.
Én most fekete-pink színkombinációval dolgoztam, így piros színű festéket adtam a fehér csokihoz.
A zselatinos keveréket osszuk el a kétféle csokira egyenlő arányban, ehhez mérleget használtam.
Botmixerrel kevertem össze a csokit és a zselatint, óvatosan, finom mozdulatokkal, hogy ne legyen légbuborékos! Miután végeztem az ujjaimmal kocogtattam, óvatosan rázogattam a kancsókat, hogy az esetleges légbuborékok távozzanak.
Díszítés:
A legfontosabb, hogy a torta nagyon hideg kell, hogy legyen! Az sem baj, ha a díszítés előtt 2 órával a fagyasztóba rakod!
A tortát állványra tettem egy magasabb falú tepsiben és a kancsókból elkezdtem önteni a kb 27-30 °C-os glazúrt. Ha nincs maghőmérőd, akkor kézmelegnek, langyosnak kell lennie.
Lassan, finom mozdulatokkal öntöm a glazúrt, felváltva. Ahogy terül szét a felületen, úgy fogja adni a mintát. A fekete ehető aranyporos réteg mellett ahogy elfolyik a rózsaszínű réteg, úgy adja a 3D hatást.
Díszítés után 2 órával tálalni kell! Másnapra mattul, elveszíti a gyönyörű fényét és a térbeli hatását a tükörglazúr.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »