Hozzávalók 1 db 25-30 cm átmérőjű krémmel burkolt, behűtött tortához:
Elkészítése:
125 ml vizet keverjünk össze a 19 g zselatin porral és hagyjuk állni.
Addig a cukrot elkeverjük 150 g vízzel és a sűrített tejjel, majd forrásig hevítjük kevergetés mellett. Ahogy felforrt le kell húzni a tűzről! A cukros-sűrített tejes keverékhez hozzáadjuk a vízben duzzasztott zselatint és alaposan elkeverjük.
A két féle csokoládét tegyük két kancsóba. A fehércsokihoz adjuk a tetszőleges színű ételfestéket, az étcsokihoz fekete gélfestéket és az ehető aranyport.
Én most fekete-pink színkombinációval dolgoztam, így piros színű festéket adtam a fehér csokihoz.
A zselatinos keveréket osszuk el a kétféle csokira egyenlő arányban, ehhez mérleget használtam.
Botmixerrel kevertem össze a csokit és a zselatint, óvatosan, finom mozdulatokkal, hogy ne legyen légbuborékos! Miután végeztem az ujjaimmal kocogtattam, óvatosan rázogattam a kancsókat, hogy az esetleges légbuborékok távozzanak.
Díszítés:
A legfontosabb, hogy a torta nagyon hideg kell, hogy legyen! Az sem baj, ha a díszítés előtt 2 órával a fagyasztóba rakod!
A tortát állványra tettem egy magasabb falú tepsiben és a kancsókból elkezdtem önteni a kb 27-30 °C-os glazúrt. Ha nincs maghőmérőd, akkor kézmelegnek, langyosnak kell lennie.
Lassan, finom mozdulatokkal öntöm a glazúrt, felváltva. Ahogy terül szét a felületen, úgy fogja adni a mintát. A fekete ehető aranyporos réteg mellett ahogy elfolyik a rózsaszínű réteg, úgy adja a 3D hatást.
Díszítés után 2 órával tálalni kell! Másnapra mattul, elveszíti a gyönyörű fényét és a térbeli hatását a tükörglazúr.