Vöröslencsés-tojásos lepény recept

Hozzávalók:
- 1 cs pizzatészta
- 10 dkg vöröslencse
- 1 cs újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl zöldségalaplé
- só
- őrölt fehér bors
- 2 mk curry
- kisebb csokor koriander
- 1 ek kukoricaolaj (citromfüves)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével.
Ezután néha megkeverve, addig főzzük míg a lencse megpuhul, és teljesen elfő a leve. Ekkor vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.
A pizza tésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt emeljük át egy tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá az előzőleg előkészített lencsét, üssük rá a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütőbe és kb 10 perc alatt süssük készre.
Én légkeverésnél 160 fokon először 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.
Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »