Vöröslencsés-tojásos lepény recept
Hozzávalók:
- 1 cs pizzatészta
- 10 dkg vöröslencse
- 1 cs újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl zöldségalaplé
- só
- őrölt fehér bors
- 2 mk curry
- kisebb csokor koriander
- 1 ek kukoricaolaj (citromfüves)
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével.
Ezután néha megkeverve, addig főzzük míg a lencse megpuhul, és teljesen elfő a leve. Ekkor vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.
A pizza tésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt emeljük át egy tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig.
Ezután vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá az előzőleg előkészített lencsét, üssük rá a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütőbe és kb 10 perc alatt süssük készre.
Én légkeverésnél 160 fokon először 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.
Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.