Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vöröslencsés-tojásos lepény recept

Vöröslencsés-tojásos lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 cs pizzatészta
    • 10 dkg vöröslencse
    • 1 cs újhagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 dl zöldségalaplé
    • őrölt fehér bors
    • 2 mk curry
    • kisebb csokor koriander
    • 1 ek kukoricaolaj (citromfüves)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra.

    Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével.

    Ezután néha megkeverve, addig főzzük míg a lencse megpuhul, és teljesen elfő a leve. Ekkor vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.

    A pizza tésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt emeljük át egy tepsire.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig.

    Ezután vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá az előzőleg előkészített lencsét, üssük rá a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütőbe és kb 10 perc alatt süssük készre.

    Én légkeverésnél 160 fokon először 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.

    Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá