Vöröslencsés-tojásos lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs pizzatészta
  • 10 dkg vöröslencse
  • 1 cs újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl zöldségalaplé
  • őrölt fehér bors
  • 2 mk curry
  • kisebb csokor koriander
  • 1 ek kukoricaolaj (citromfüves)
  • 4 tojás

Elkészítése:

Az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra. A koriandert szintén vágjuk össze apróra.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, adjuk hozzá a lencsét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel az alaplével.

Ezután néha megkeverve, addig főzzük míg a lencse megpuhul, és teljesen elfő a leve. Ekkor vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá az apróra vágott koriandert.

A pizza tésztát tekerjük ki a papírból, majd a papírral együtt emeljük át egy tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 percig.

Ezután vegyük ki a sütőből, kanalazzuk rá az előzőleg előkészített lencsét, üssük rá a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd tegyük vissza a sütőbe és kb 10 perc alatt süssük készre.

Én légkeverésnél 160 fokon először 8 percig sütöttem, majd a feltéttel együtt még 10 percig. Így a tojások sárgája még kissé folyós volt, a tészta széle pedig jó ropogósra sült.

Tálalás előtt a lepényt ízlés szerint szórjuk meg korianderrel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.