Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vargányás spagetti recept

Vargányás spagetti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg friss vagy mirelit vargánya (vagy 4 dkg szárított)
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 fej mogyoróhagyma (vagy egy kis fej főzőhagyma)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 0,5 dl száraz fehérbor
    • 1 csokor petrezselyem
    • fél csomag spagetti tészta
    • olíva olaj
    • parmezán (vagy grana padano)
    • szerecsendió (elhagyható)
    • só, bors

    Elkészítése:

    A gombát megtisztítom, felszeletelem (ha szárított, akkor annyi langyos vízbe áztatom, hogy éppen ellepje).A hagymát felaprítom és egy kevés olíva olajon megpárolom. Hozzáadom a fehérbort, pár párt alatt elpárolom, majd mehet bele a gomba (szárított esetén kinyomkodva).

    Kissé megpirítom, sózom, borsozom, reszelek hozzá egy kis szerecsendiót és felöntöm a tejszínnel. Ha szükséges, akkor egy kevés vizet is adok hozzá (szárított gomba visszamaradó víze tökéletes erre a célra).

    Hozzáadom az apró szeletekre vágott fokhagymát és pár perc forralás után a felaprított petrezselymet (egy keveset megtartok a tálaláshoz).

    Időközben a tésztát kifőzöm, majd a vargányás szószhoz öntöm és összeforgatom. Kevés főzővízzel lehet lazítani.

    Parmezán forgácsokkal és petrezselyem levelekkel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá