Vaníliás ökörszem recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 6,5 dl tej
- csipet só
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 evőkanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 5 dkg élesztő
Töltelék:
- 7 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 evőkanál cukor
- 1 üveg meggybefőtt
Elkészítése:
A hozzávalókból bedagasztom a kalács tésztát. Míg a tészta megkel, addig megcsinálom a tölteléket.
Ehhez 7 dl tejből és 2 csomag vaníliás pudingból sűrű pudingot főzök, mikor kész hozzákeverek 6 evőkanál cukrot. Félreteszem hűlni. A befőttet lecsöpögtetem.
Mikor a tészta duplájára kelt 16 darabra osztom és kis zsemléket formázok belőle. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és a közepére egy pohár talpával mélyedést nyomok.
A lyukakba adagolom a pudingot és rásorakoztatom a meggyszemeket. Felvert tojással megkenem a tésztát és megszórom kristálycukorral (ez elhagyható).
180°C-ra melegített sütőben szép barnára sütöm.
Tipp:
Nyáron elég nagy kihívás a konyhában tevékenykedni. Hát még a sütőt beizzítani, de van amiért megéri a nagy meleget is vállalni. Finom puha kelt tészta, édes vanília puding és egy kis savanykás meggy. Egyszerűen elkészül és isteni finom. Ez a vaníliás ökörszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »