Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
A hozzávalókból bedagasztom a kalács tésztát. Míg a tészta megkel, addig megcsinálom a tölteléket.
Ehhez 7 dl tejből és 2 csomag vaníliás pudingból sűrű pudingot főzök, mikor kész hozzákeverek 6 evőkanál cukrot. Félreteszem hűlni. A befőttet lecsöpögtetem.
Mikor a tészta duplájára kelt 16 darabra osztom és kis zsemléket formázok belőle. A zsemléket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom és a közepére egy pohár talpával mélyedést nyomok.
A lyukakba adagolom a pudingot és rásorakoztatom a meggyszemeket. Felvert tojással megkenem a tésztát és megszórom kristálycukorral (ez elhagyható).
180°C-ra melegített sütőben szép barnára sütöm.
Nyáron elég nagy kihívás a konyhában tevékenykedni. Hát még a sütőt beizzítani, de van amiért megéri a nagy meleget is vállalni. Finom puha kelt tészta, édes vanília puding és egy kis savanykás meggy. Egyszerűen elkészül és isteni finom. Ez a vaníliás ökörszem.