Túrós csusza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg csusza tészta
- 10-15 dkg kolozsvári szalonna
- 25 dkg tehéntúró
- 3 dl tejföl
- só
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben alacsony hőfokon ropogósra sütjük. A kisült szalonnát a zsírból kiszedjük és félrerakjuk.
Közben már az előre feltett sós vízben a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint puhára főzzük, leszűrjük és abba a serpenyőben öntjük, amiben a szalonnát sütöttük, átforgatjuk és pár percig még a tűzön átsütjük.
Tálaláskor túróval, tejföllel és a pörccel kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »