Túrós csusza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Túrós csusza

Hozzávalók:

  • 20 dkg csusza tészta
  • 10-15 dkg kolozsvári szalonna
  • 25 dkg tehéntúró
  • 3 dl tejföl

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben alacsony hőfokon ropogósra sütjük. A kisült szalonnát a zsírból kiszedjük és félrerakjuk.

Közben már az előre feltett sós vízben a tésztát a zacskón lévő utasítás szerint puhára főzzük, leszűrjük és abba a serpenyőben öntjük, amiben a szalonnát sütöttük, átforgatjuk és pár percig még a tűzön átsütjük.

Tálaláskor túróval, tejföllel és a pörccel kínáljuk!