Túrós csusza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg csusza tészta (vagy fodros nagy kocka)
- 25 dkg tehéntúró
- egy doboz tejföl (345 g) + tejföl a tálaláshoz
- 20 dkg erdélyi szalonna
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál zsír
Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonnát kevés zsíron pirítsuk meg.
A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet és egy sütőedénybe csúsztatjuk. Meglocsoljuk a szalonnazsírral és a pirított zsalonna felét rászórjuk. Ezután jól keverjük össze.
A túrót törjük át villával és dolgozzuk össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan forgassuk össze a tésztával.
A tetejét elsimítjuk és a félretett pirított szalonnával megszórjuk.
Előmelegített, kb 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon.
Az egésznek az a titka, hogy amikor az étel elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









