Túrós csusza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg csusza tészta (vagy fodros nagy kocka)
- 25 dkg tehéntúró
- egy doboz tejföl (345 g) + tejföl a tálaláshoz
- 20 dkg erdélyi szalonna
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál zsír
Elkészítése:
Az apró kockára vágott szalonnát kevés zsíron pirítsuk meg.
A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük, leszűrjük, lerázzuk róla a vizet és egy sütőedénybe csúsztatjuk. Meglocsoljuk a szalonnazsírral és a pirított zsalonna felét rászórjuk. Ezután jól keverjük össze.
A túrót törjük át villával és dolgozzuk össze a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan forgassuk össze a tésztával.
A tetejét elsimítjuk és a félretett pirított szalonnával megszórjuk.
Előmelegített, kb 200 fokos sütőben 15 perc alatt süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon.
Az egésznek az a titka, hogy amikor az étel elkészül, akkor laza és szaftos maradjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »