Túrós csusza recept

Hozzávalók:
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 liter tejföl
- 75 dkg túró
- 30 dkg csusza tészta
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A szalonnát felvágjuk, majd kisütjük a zsírját. Ha megpirultak, vegyük ki a szalonnadarabokat a zsírból.
A laska tésztát hagyományos módon bő, forró vízben főzzük ki. Szűrjük le a tésztát, jól csepegtessük le, majd forrón öntsük egy tálba.
A kisült zsírt öntsük a tésztára és jól keverjük össze.
A túrót keverjük el a tejföllel, majd keverjük össze a kifőtt tésztával. Rakjuk egy hőálló tálba. A tetejére rakjuk rá a pirított szalonnát és előmelegített, 180 fokos sütőben rövid idő alatt (kb 15 perc) süssük át annyira, hogy felül kicsit megpiruljon, de belül még szaftos maradjon, ne száradjon ki!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »