Túró nudli recept

Hozzávalók:
Nudlihoz:
- 25 dkg túró
- 10 dkg vaj
- kb 10 dkg finom liszt
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
Pirított zsemlemorzsához:
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 3-4 ek étolaj
Elkészítése:
A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
A túrót tegyük egy tálba és villával alaposan törjük össze. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egész tojást, az olvasztott és visszahűtött vajat és a reszelt citromhéjat, majd gyúrjuk össze a tésztát (amennyiben szükséges adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz és könnyen formázható legyen).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kicsit vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb 2 cm-es csíkokra.
Ezután a tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb 1 cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között formázzuk meg a nudlikat.
Az elkészült nudlikat ezután tegyük bele forrásban lévő vízbe, majd várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére és főzzük még pár percig (közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőt-e, nehogy túlfőzzük).
A készre főtt nudlit szűrőkanállal szedjük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd forgassuk bele a pirított zsemlemorzsába.
A zsemlemorzsához az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Ezután állandó kevergetés mellett, hogy meg ne égjen, pirítsuk aranybarnára, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
Amikor a zsemlemorzsa már kissé lehűlt, adjuk hozzá a frissen kifőzött és lecsepegtetett nudlit, majd keverjük, forgassuk össze.
Tálalásig tartsuk melegen.
Tipp:
Tálaláskor szedjük a nudlit tányérra, ízlés szerint szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd úgy kínáljuk. Én a fahéjas porcukorral szórás mellett még meggylekvárt is kínáltam hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »