Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tormás “rösti” recept

Tormás “rösti”
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    (5 db röstihez:)

    • 1 nagyobb burgonya
    • 2 ek reszelt mozzarella sajt
    • 1 tk reszelt torma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál újhagyma
    • só, frissen őrölt bors
    • frissen reszelt szerecsendió
    • petrezselyem
    • 2 ek kukoricaliszt
    • olíva olaj a sütéshez

    A joghurt öntet:

    • 2 ek natúr joghurt
    • 1 kk magos Dijoni mustár
    • 1 kk virágméz
    • csipet só

    Saláta:

    • fejes saláta és alma szeletek
    • (joghurtos öntettel)

    Sztori:

    Nagy hagyománya, azaz inkább “múltja” van ennek a finom és egyszerű ételnek.  Sokféle névvel és jelzővel illetik a különféle tájegységek és népek “konyhájában” :D

    Egy azonban bizonyos, laktató-olcsó és gyorsan elkészül! Sosem lesz divatja múlt, hiszen csak a háziasszony találékonyságán múlik, milyen plusz fűszerekkel ízesíti és hogyan tálalja.

    Köretként is, de akár egy finom salátával, főételként ismegállja a helyét bárki családi asztalán :D

    Nosza! Reszeljünk! Ötleteljünk!

    Elkészítése:

    Megtisztított burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és enyhén sózzuk. Újhagymát vékony karikákra vágjuk. A tojást, tormát, fűszereket villával elkeverjük, majd a reszelt burgonya  levét kicsavarva a keverékbe tesszük a hagymával együtt.

    Hozzá adunk még kukorica lisztet és ízlésünknek  megfelelően reszelt sajtot, apróra  vágott petrezselymet.

    Alaposan elkeverjük a masszát, majd evőkanál segítségével forró olajba adagoljuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

    Azon melegében tálaljuk. Mustáros-mézes joghurt öntettel és friss salátával fogyasztottuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá