Tormás “rösti”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

(5 db röstihez:)

  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 ek reszelt mozzarella sajt
  • 1 tk reszelt torma
  • 1 tojás
  • 1 szál újhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • petrezselyem
  • 2 ek kukoricaliszt
  • olíva olaj a sütéshez

A joghurt öntet:

  • 2 ek natúr joghurt
  • 1 kk magos Dijoni mustár
  • 1 kk virágméz
  • csipet só

Saláta:

  • fejes saláta és alma szeletek
  • (joghurtos öntettel)

Sztori:

Nagy hagyománya, azaz inkább “múltja” van ennek a finom és egyszerű ételnek.  Sokféle névvel és jelzővel illetik a különféle tájegységek és népek “konyhájában” :D

Egy azonban bizonyos, laktató-olcsó és gyorsan elkészül! Sosem lesz divatja múlt, hiszen csak a háziasszony találékonyságán múlik, milyen plusz fűszerekkel ízesíti és hogyan tálalja.

Köretként is, de akár egy finom salátával, főételként ismegállja a helyét bárki családi asztalán :D

Nosza! Reszeljünk! Ötleteljünk!

Elkészítése:

Megtisztított burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és enyhén sózzuk. Újhagymát vékony karikákra vágjuk. A tojást, tormát, fűszereket villával elkeverjük, majd a reszelt burgonya  levét kicsavarva a keverékbe tesszük a hagymával együtt.

Hozzá adunk még kukorica lisztet és ízlésünknek  megfelelően reszelt sajtot, apróra  vágott petrezselymet.

Alaposan elkeverjük a masszát, majd evőkanál segítségével forró olajba adagoljuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.

Azon melegében tálaljuk. Mustáros-mézes joghurt öntettel és friss salátával fogyasztottuk.