Hozzávalók:
(5 db röstihez:)
A joghurt öntet:
Saláta:
Sztori:
Nagy hagyománya, azaz inkább “múltja” van ennek a finom és egyszerű ételnek. Sokféle névvel és jelzővel illetik a különféle tájegységek és népek “konyhájában” :D
Egy azonban bizonyos, laktató-olcsó és gyorsan elkészül! Sosem lesz divatja múlt, hiszen csak a háziasszony találékonyságán múlik, milyen plusz fűszerekkel ízesíti és hogyan tálalja.
Köretként is, de akár egy finom salátával, főételként ismegállja a helyét bárki családi asztalán :D
Nosza! Reszeljünk! Ötleteljünk!
Megtisztított burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és enyhén sózzuk. Újhagymát vékony karikákra vágjuk. A tojást, tormát, fűszereket villával elkeverjük, majd a reszelt burgonya levét kicsavarva a keverékbe tesszük a hagymával együtt.
Hozzá adunk még kukorica lisztet és ízlésünknek megfelelően reszelt sajtot, apróra vágott petrezselymet.
Alaposan elkeverjük a masszát, majd evőkanál segítségével forró olajba adagoljuk és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Azon melegében tálaljuk. Mustáros-mézes joghurt öntettel és friss salátával fogyasztottuk.