Tönköly ravioli fokhagymás túróval töltve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fehér tönkölybúza liszt
- csipet só
Töltelékhez:
- 10 dkg túró vagy ricotta
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1-2 levél medvehagyma vagy 1 szál újhagyma
- 1 kis marék reszelt parmezán
Mártáshoz:
- 4 ek. passzírozott paradicsom
- 1 gerezd fokhagyma
- kis marék friss bazsalikom apróra vágva
- pár szál oregánó
- só, bors
- parmezán a tetejére
Elkészítése:
A tészta elkészítésénél nem tudok nektek pontos arányokat mondani, mert minden tojás más méretű. Addig adagoljuk hozzá apránként a lisztet, amíg egy ruganyos, nyújtható tésztát nem kapunk.
Ha már úgy gondoljuk, hogy majdnem jó az állaga, akkor hagyjuk picit pihenni, mert még tömörödhet a tészta. Ha kell ekkor adjunk még hozzá egy kevés lisztet, majd egy lisztezett felületen nyújtsuk annyira vékonyra, amennyire csak tudjuk. Ha tészta kívánt szélességét elértük már csak hosszirányba nyújtsuk.
Helyezzünk teáskanálnyi halmokat a tésztára pár centi távolságra egymástól.
Hajtsuk félbe a tésztát, és a töltelék körül nyomkodjuk le úgy a tésztát, hogy ne legyen alatta buborék. /Ez nagyon fontos, mert a légbuborékok főzés közben megnőnek és a tészta kiszakadhat./
Egy pohár/pogácsaszaggató vagy kés segítségével vágjuk ki a nekünk tetsző méretű és alakú raviolit. Kézzel vagy egy villa segítségével nyomkodjuk le a szélét, hogy biztosan ne nyíljanak szét főzés közben. A fenti munkafolyamatokat addig ismételjük, amíg el nem fogy a tészta. Ha mégis maradna abból csináljunk csipetkét levesbe.
Forrásban lévő vízben pár perc alatt készre főzzük.
Közben egy serpenyőben a mártás összes hozzávalóját forraljuk össze, majd a kész raviolikat ezzel öntsük nyakon. Végül szórjuk meg sajttal a tetejét.
Tipp:
Manapság már minden kisebb nagyobb boltban kaphatunk raviolit, amit csak ki kell főzni és valamilyen nekünk tetsző mártással nyakon kell önteni.
Sokan, sőt szinte mindenki, ezért nem veszi a fáradtságot, hogy otthon házi tésztát készítsen, hisz olcsón megkapja a kész terméket
Ebben igazuk is van, de egy házi raviolinál kevés finomabb tésztaétel létezik. Elkészítése sem ördögtől való. Az se baj, ha az embernek sodrófája sincs otthon, mert egy borosüveg is tökéletes társunk lehet a tészta kinyújtásában.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »