Töltött lángos recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 4 dl tej
- 42 g friss élesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- olaj a sütéshez
Töltelék ízlés szerint:
- sonka, szalámi
- hagyma
- kukurica
- sajt
- ketchup
Elkészítése:
Egy kisebb tálban felmelegítünk kb 1 dl tejet és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatot élesztőt, a maradék tejet és a sót.
Összedolgozzuk, majd addig gyúrjuk, míg a tészta már nem ragad. Letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 7-8 darabra osztjuk és kézzel kis cipókat gyúrunk belőlük. Pár percig letakarva hagyjuk még a cipókat kelni.
Ezután kézzel lángosokat formalunk belőlük. A lángosok felét megrakjuk a feltéttel: sonka, szalámi, hagyma, kukorica, sajt, majd félbehajtjuk. A széleit jol összenyomkodjuk, majd forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Sajjtal megszórva, ketchuppel és tatármártással tálaljuk.
Ha szeretjuk, az olajból kivéve még megkenhetjük egy kis vízzel, amiben elkevertünk egy kis fokhagymaport.