Töltött lángos recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g finomliszt
- 4 dl tej
- 42 g friss élesztő
- 1 kk só
- 1 kk cukor
- olaj a sütéshez
Töltelék ízlés szerint:
- sonka, szalámi
- hagyma
- kukurica
- sajt
- ketchup
Elkészítése:
Egy kisebb tálban felmelegítünk kb 1 dl tejet és felfuttatjuk benne az élesztőt a cukorral.
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatot élesztőt, a maradék tejet és a sót.
Összedolgozzuk, majd addig gyúrjuk, míg a tészta már nem ragad. Letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 7-8 darabra osztjuk és kézzel kis cipókat gyúrunk belőlük. Pár percig letakarva hagyjuk még a cipókat kelni.
Ezután kézzel lángosokat formalunk belőlük. A lángosok felét megrakjuk a feltéttel: sonka, szalámi, hagyma, kukorica, sajt, majd félbehajtjuk. A széleit jol összenyomkodjuk, majd forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük.
Sajjtal megszórva, ketchuppel és tatármártással tálaljuk.
Ha szeretjuk, az olajból kivéve még megkenhetjük egy kis vízzel, amiben elkevertünk egy kis fokhagymaport.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »