Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött lángos recept

Töltött lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 50 g élesztő
    • 1 kk só
    • 1 csipet kristálycukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl tej
    • 1 ek étolaj
    • 20 dkg füstölt tarja
    • 20 dkg trappista sajt
    • 1 kis üveg konzerv gomba

    Elkészítése:

    Az élesztőt összemorzsoljuk, a langyos tejbe tesszük és jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

    Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.

    A tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá