Töltött lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Töltött lángos

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 g élesztő
  • 1 kk só
  • 1 csipet kristálycukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 ek étolaj
  • 20 dkg füstölt tarja
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 kis üveg konzerv gomba

Elkészítése:

Az élesztőt összemorzsoljuk, a langyos tejbe tesszük és jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és éles késsel nagyobb négyzet alakokat szabunk ki. A kivágott négyzetet lisztezett tálcára helyezzük és óvatosan a kezünkkel megnyújtjuk.

A tészta egyik felére rátesszük a tarját, a reszelt sajtot és a gombát, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, a széleket óvatosan összenyomkodjuk. Az így elkészített lángost forró olajban aranybarnára sütjük.