Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött húsvéti kalács recept

Töltött húsvéti kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 3 tk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek zsír
    • kb. 0,5 l tej
    • 1 tk cukor
    • 5 dkg élesztő

    Töltelék:

    • 500 g majonézes torma
    • kb. 30 dkg füstölt, főtt sonka
    • 3 nagyobb alma reszelve

    Elkészítése:

    Töltelék készítése:

    Az almát lereszeljük és a levét kissé kinyomkodjuk. A sonkát apróra vágjuk, majd az almával együtt összekeverjük a majonézes tormával.

    Tészta készítése:

    Kevés langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a zsírt, a felfutott élesztős tejet és a maradék langyos tejet fokozatosan hozzáadva. Alaposan kidagasztjuk a tésztát. Fényes, puha, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Letakarva, meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.

    A megkelt tésztából lecsípünk egy kb. 20 dkg-os darabot, melyet kinyújtunk és egy pohárral 4 egyforma kört szaggatunk belőle. Az egyik kört tésztarácsozóval berácsozzuk. Az egyik kört egy nagyobb tál közepére helyezzük, megkenjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a másikat, azt is megkenjük, rátesszük a harmadik kört, ezt is megkenjük, majd rátesszük a rácsozott kört.

    A maradék tésztából most egy kb. 40 dkg-os darabot vágunk le, ezt kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a töltelékkel. Hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, majd hosszában kettévágjuk úgy, hogy 5 cm-t kihagyunk. Az így kapott 2 szárat összecsavarjuk és a tálra halmozott körtészták köré igazítjuk.

    A maradék tésztát két részre osztjuk, és mindkettőt kör alakúra kinyújtjuk. Az egyiket megkenjük töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot és pizzavágóval 12 egyforma szeletre vágjuk. Feltekerjük őket a cikkek szélesebb oldaláról indulva, akár a kifliket és a tálon lévő tészta köré pakolgatjuk.

    Az egészet kenjük le felvert tojással és meleg helyen hagyjuk 20 percet kelni még.

    180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt süssük szép pirosra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá