Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos nokedli ecetes salátával recept

Tojásos nokedli ecetes salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb. 40 dkg liszt
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb. 250 ml víz
    • 1 ek zsír

    Saláta:

    • 1 fejes saláta
    • 7,5 dl víz
    • 5 ek ecet(10%)
    • 4 ek cukor
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    4 tojást felverünk, hozzáadjuk a vizet és ízlés szerint a sót, majd a lisztet. Fakanállal addig keverjük, míg hólyagos tésztát nem kapunk.

    A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük.

    Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, rátesszük a nokedlit, majd hozzáöntjük a 6 felvert, sózott tojást. 2-3 percig kevergetjük közepes lángon és már kész is.

    Saláta készítése:

    A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az ecetet, a cukrot, a vizet és a sót jól elkeverjük, majd a nagyobb darabokra tépkedett salátát beletesszük. Legalább 30 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk a tojásos nokedli mellé.

    Egyszerű, olcsó és megunhatatlan.

    Tipp:

    Érdemes a saláta elkészítésével kezdeni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá