Tojásos nokedli ecetes salátával recept

Hozzávalók:
- kb. 40 dkg liszt
- 10
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 250 ml víz
- 1 ek zsír
- só
Saláta:
- 1 fejes saláta
- 7,5 dl víz
- 5 ek ecet(10%)
- 4 ek cukor
- 1 tk só
Elkészítése:
4 tojást felverünk, hozzáadjuk a vizet és ízlés szerint a sót, majd a lisztet. Fakanállal addig keverjük, míg hólyagos tésztát nem kapunk.
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, rátesszük a nokedlit, majd hozzáöntjük a 6 felvert, sózott tojást. 2-3 percig kevergetjük közepes lángon és már kész is.
Saláta készítése:
A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az ecetet, a cukrot, a vizet és a sót jól elkeverjük, majd a nagyobb darabokra tépkedett salátát beletesszük. Legalább 30 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk a tojásos nokedli mellé.
Egyszerű, olcsó és megunhatatlan.
Tipp:
Érdemes a saláta elkészítésével kezdeni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »