Tojásos nokedli ecetes salátával recept
Hozzávalók:
- kb. 40 dkg liszt
- 10 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb. 250 ml víz
- 1 ek zsír
- só
Saláta:
- 1 fejes saláta
- 7,5 dl víz
- 5 ek ecet(10%)
- 4 ek cukor
- 1 tk só
Elkészítése:
4 tojást felverünk, hozzáadjuk a vizet és ízlés szerint a sót, majd a lisztet. Fakanállal addig keverjük, míg hólyagos tésztát nem kapunk.
A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, rátesszük a nokedlit, majd hozzáöntjük a 6 felvert, sózott tojást. 2-3 percig kevergetjük közepes lángon és már kész is.
Saláta készítése:
A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az ecetet, a cukrot, a vizet és a sót jól elkeverjük, majd a nagyobb darabokra tépkedett salátát beletesszük. Legalább 30 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk a tojásos nokedli mellé.
Egyszerű, olcsó és megunhatatlan.
Tipp:
Érdemes a saláta elkészítésével kezdeni.