Tojásos nokedli ecetes salátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • kb. 40 dkg liszt
  • 10 tojás
  • kb. 250 ml víz
  • 1 ek zsír

Saláta:

  • 1 fejes saláta
  • 7,5 dl víz
  • 5 ek ecet(10%)
  • 4 ek cukor
  • 1 tk só

Elkészítése:

4 tojást felverünk, hozzáadjuk a vizet és ízlés szerint a sót, majd a lisztet. Fakanállal addig keverjük, míg hólyagos tésztát nem kapunk.

A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk egy nokedliszaggatóval. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 3 percig főzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, rátesszük a nokedlit, majd hozzáöntjük a 6 felvert, sózott tojást. 2-3 percig kevergetjük közepes lángon és már kész is.

Saláta készítése:

A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. Az ecetet, a cukrot, a vizet és a sót jól elkeverjük, majd a nagyobb darabokra tépkedett salátát beletesszük. Legalább 30 percig állni hagyjuk, majd tálaljuk a tojásos nokedli mellé.

Egyszerű, olcsó és megunhatatlan.

Tipp:

Érdemes a saláta elkészítésével kezdeni.