Tojásos galuska fejes salátával (tej-és gluténmentes) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük.
Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.
Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékeltre állítjuk a tűzhelyet és nekiáálhatunk a galuskatésztának.
Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát.
A normál lisztes galuska anyaghányada alapján, fél kiló liszthez 3 tojásra és 3 dl vízre van szükség. A darált zab több vizet képes felszívni, ezért nekem 5 dl víze volt szükségem.
Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is.
A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót és így nem sül rá a tészta azonnal a felületére.
A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréselkük a szaggatón. Ha kiszagattuk, aakor levesszük a szaggatót, megkeverjük és amint felforrt egy szűrőkanállal kivesszük a galuskákat.
A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főző krémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük egy dl vízzel és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.
Amíg felforr felütünk 5 tojást és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint borssal és sóval, majd jöhet a galuska is bele. Közepes fokozaton folyamatos kevergetés melett 5 percig főzzük. Ez idő alat szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg a jól besűrűsödik. Ha elkészült félrehúzzuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »