Tojásos galuska fejes salátával (tej-és gluténmentes) recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük.
Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.
Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékeltre állítjuk a tűzhelyet és nekiáálhatunk a galuskatésztának.
Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát.
A normál lisztes galuska anyaghányada alapján, fél kiló liszthez 3 tojásra és 3 dl vízre van szükség. A darált zab több vizet képes felszívni, ezért nekem 5 dl víze volt szükségem.
Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is.
A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót és így nem sül rá a tészta azonnal a felületére.
A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréselkük a szaggatón. Ha kiszagattuk, aakor levesszük a szaggatót, megkeverjük és amint felforrt egy szűrőkanállal kivesszük a galuskákat.
A tészta másik felével ugyanígy járunk el.
Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főző krémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük egy dl vízzel és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.
Amíg felforr felütünk 5 tojást és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint borssal és sóval, majd jöhet a galuska is bele. Közepes fokozaton folyamatos kevergetés melett 5 percig főzzük. Ez idő alat szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg a jól besűrűsödik. Ha elkészült félrehúzzuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »