Tepsis tojásos nokedli tejfölös salátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 30 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk ételízseítő
- kevés víz
Főzéshez:
- 1 kk só
- 3 ek étolaj
Tojásos öntethez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- csipet bors
- 6-7 dkg reszelt sajt
- 1 ek étolaj (kenéshez)
Salátához:
- 1 fej saláta
- 2 dl tejföl
- 2 tk ecet
- 3 tk kristálycukor
- 1 csipet só
- 2-3 ek víz
Elkészítése:
A nokedlihez a lisztből, tojásokból az ételízesítő egy kevés víz hozzáadásával fakanállal nem túl szilárd, de keverhető tésztát készítünk. Akkor jó, ha a keverő kanállal kissé nehezebben tudjuk átforgatni, de folyós se legyen!
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, beletesszük a sót és az olajat, majd miután forr a víz, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha felforrt, elzárjuk a lángot és egyszeri hideg vízzel átöblítve (azaz a galuskákat megedzve) leszűrjük és félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
Egy kisebb tálba felütjük a tojásokat, megsózzuk, majd ráöntjük a nokedlire és összekeverjük.
A nokedli mennyiségéhez megfelelő méretű tepsit kikenjük az olajjal és beleöntjük a nyers tojásos galuskakeveréket, a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal, borsot tekerünk vagy szórunk rá és 15-17 perc alatt megsütjük.
Amíg sül az étel a salátát többször átmossuk, a torzsáját eltávolítjuk, negyedekre vágjuk és lecsepegtetjük.
Az öntethez a tejfölt a hozzávalókkal addig kevergetjük, amíg a cukor már nem ropog benne. Kóstolást követően ízlés szerint sózzuk, esetleg édesíthetjük, majd ráöntjük a salátára és kissé összekeverjük vele, de óvatosan, hogy ne törjenek a friss levelek.
Miután szép pirosra sült a tojásos nokedli, késsel felvágjuk és a tejfölös salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »