Tejszínes-paradicsomos spagetti recept
Hozzávalók:
- 2 szál póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kb 10 db koktélparadicsom
- 300 g spagetti tészta
- 0,5 l főzőtejszín
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 1/2 tk rozmaring
- 1 tk chili por (őrölt)
- 3 ek olívaolaj
- 1/2 csokor friss petrezselyem
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- 1 cs spagetti tészta
Elkészítése:
Felhevítjük egy nagyobb magasfalú serpenyőben az olajat, megdinszteljük a felvágott hagymákat, majd hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat.
Hozzáadjuk a sót, borsot, rozmaringot, chilit, majd ha kicsit már megszikkadt a paradicsom, jöhet a tejszín.
A tejszín mennyisége változtatható, én szeretem, ha jó krémes és leves a tészta, ezért készítettem fél literrel.
Összeforraljuk az egészet.
Közben enyhén sós vízbe kifőzzük a tésztát, leszűrjük, majd a kész paradicsomos tejszínhez adjuk a és jól összekeverjük.
Friss, aprított petrezselyemmel és parmezánnal ízesítjük a végén.
Tipp:
Parmezán közben, a mártásba is rakható, így jobban kijön az íze, majd a végén pluszban is szórható rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









