Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes kolbászos tészta recept

Tejszínes kolbászos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olívaolaj
    • 50 dkg füstölt kolbász
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 6-7 dl hús alaplé (vagy víz+ételízesítő)
    • 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
    • 2,5 dl tejszín
    • 50 dkg száraz tészta (orsó, csavart, masni, stb.)
    • 5 dkg reszelt cheddar sajt
    • 1 csomó újhagyma zöldjével együtt

    Elkészítése:

    Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a karikákra vágott kolbászt és az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. fél percig kevergetve tovább pirítjuk (óvatosan, hogy a fokhagyma ne égjen meg).

    Hozzáadjuk a tésztát, megsózzuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomot és lefedve addig főzzük amíg a tészta megpuhul. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajtot, adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát. Keverjük jól el, majd tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá