Tejszínes kolbászos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 50 dkg füstölt kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6-7 dl hús alaplé (vagy víz+ételízesítő)
  • 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg)
  • 2,5 dl tejszín
  • 50 dkg száraz tészta (orsó, csavart, masni, stb.)
  • 5 dkg reszelt cheddar sajt
  • 1 csomó újhagyma zöldjével együtt

Elkészítése:

Egy magas falú serpenyőben felhevítjük az olajat. Rádobjuk a karikákra vágott kolbászt és az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kb. fél percig kevergetve tovább pirítjuk (óvatosan, hogy a fokhagyma ne égjen meg).

Hozzáadjuk a tésztát, megsózzuk és felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a paradicsomot és lefedve addig főzzük amíg a tészta megpuhul. Hozzáadjuk a tejszínt, összeforraljuk. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a reszelt sajtot, adjuk hozzá a karikára vágott újhagymát. Keverjük jól el, majd tálaljuk.