Tejfölös-virslis tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 bőven púpozott ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 300 g makaróni tészta
- 1,5 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozom, megmosom és felaprítom.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.
Közben felkarikázom a virsliket, majd a hagymához öntöm és 2-3 percig pirítom. Meghintem sóval, borssal, fűszerpaprikával. Néhányszor átkeverem, felöntöm a 2 dl vízzel, hozzáadom a zöldborsót is. Addig főzöm közepes láng felett, míg a borsó megpuhul, nagyjából 15 percig.
A keményítőt elkeverem a vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverek benne, majd belecsorgatom az ételbe, folytonos keverés mellett. Utolsó lépésként beledolgozom a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárom alatta a lángot.
A tésztát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd a tejfölös raguhoz keverem.
Aki szeretné, megszórhatja reszelt sajttal, de szerintem anélkül is nagyon finom, krémes, laktató ez az étel.