Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-virslis tészta recept

Tejfölös-virslis tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db baromfivirsli
    • 150 g zöldborsó
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 bőven púpozott ek tejföl
    • 2 tk fűszerpaprika
    • 2 dl víz
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1-2 ek olívaolaj
    • 300 g makaróni tészta
    • 1,5 dl víz
    • 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)

    Elkészítése:

    A vöröshagymát meghámozom, megmosom és felaprítom.

    Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.

    Közben felkarikázom a virsliket, majd a hagymához öntöm és 2-3 percig pirítom. Meghintem sóval, borssal, fűszerpaprikával. Néhányszor átkeverem, felöntöm a 2 dl vízzel, hozzáadom a zöldborsót is. Addig főzöm közepes láng felett, míg a borsó megpuhul, nagyjából 15 percig.

    A keményítőt elkeverem a vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverek benne, majd belecsorgatom az ételbe, folytonos keverés mellett. Utolsó lépésként beledolgozom a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárom alatta a lángot.

    A tésztát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd a tejfölös raguhoz keverem.

    Aki szeretné, megszórhatja reszelt sajttal, de szerintem anélkül is nagyon finom, krémes, laktató ez az étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá