Tejfölös-virslis tészta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db baromfivirsli
- 150 g zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 bőven púpozott ek tejföl
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 1-2 ek olívaolaj
- 300 g makaróni tészta
- 1,5 dl víz
- 1 ek étkezési keményítő (vagy liszt)
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozom, megmosom és felaprítom.
Egy serpenyőben felhevítem az olajat és a hagymát üvegesre dinsztelem rajta.
Közben felkarikázom a virsliket, majd a hagymához öntöm és 2-3 percig pirítom. Meghintem sóval, borssal, fűszerpaprikával. Néhányszor átkeverem, felöntöm a 2 dl vízzel, hozzáadom a zöldborsót is. Addig főzöm közepes láng felett, míg a borsó megpuhul, nagyjából 15 percig.
A keményítőt elkeverem a vízzel. A pörkölt levéből 2-3 evőkanálnyit elkeverek benne, majd belecsorgatom az ételbe, folytonos keverés mellett. Utolsó lépésként beledolgozom a tejfölt, majd egy gyors újraforralás után elzárom alatta a lángot.
A tésztát sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, majd a tejfölös raguhoz keverem.
Aki szeretné, megszórhatja reszelt sajttal, de szerintem anélkül is nagyon finom, krémes, laktató ez az étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »