Tejfölös- sonkás tészta recept

Hozzávalók:
- 400 gr tészta (tetszés szerinti)
- 200 gr sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejfel/tejföl
- 1 dl tej
- 2 teáskanál liszt
- só, bors, zöld fűszerek
- reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A felaprított vöröshagymát kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kb. egy centiméteres kockákra vágott sonkát. Miután a sonka kissé megpirult, hozzáadjuk a tejjel és tejfellel elkevert lisztet. Mindeközben a tésztát lobogó sós, olajos vízben megfőzzük.
A mártást ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval vagy bazsalikommal.
Amint a mártás forr és picit sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, és a megfőtt tésztára öntjük. Reszelt sajttal ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »