Tejfölös- sonkás tészta recept
Hozzávalók:
- 400 gr tészta (tetszés szerinti)
- 200 gr sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejfel/tejföl
- 1 dl tej
- 2 teáskanál liszt
- só, bors, zöld fűszerek
- reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A felaprított vöröshagymát kis olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kb. egy centiméteres kockákra vágott sonkát. Miután a sonka kissé megpirult, hozzáadjuk a tejjel és tejfellel elkevert lisztet. Mindeközben a tésztát lobogó sós, olajos vízben megfőzzük.
A mártást ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval vagy bazsalikommal.
Amint a mártás forr és picit sűrűsödni kezd, levesszük a tűzről, és a megfőtt tésztára öntjük. Reszelt sajttal ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









