Szalonnás lángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 teáskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 2 dl langyos víz
- 1 kiskanál só
- 25 dkg finomliszt
Töltelék:
- őrölt bors
- só
- 20 dkg húsos, füstölt szalonna
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 evőkanál étolaj
- 2,5 dl tejszín
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 pohár tejföl (130 g)
- 15 dkg tehéntúró
- 18 dkg ricotta
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, majd beleöntünk egy kevés langyos vizet. Feloldjuk benne a cukrot és az élesztőt, majd körülbelül 15 perc alatt hagyjuk felfutni.
Azután hozzáadjuk a sót és a maradék vizet. A keveréket (belülről kifelé haladva) alaposan összedolgozzuk. A tésztát szobahőmérsékleten körülbelül 30 percig hagyjuk kelni.
220 fokra előmelegítjük a sütőt.
Összekeverjük a ricottát, a túrót, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, az olajat, a reszelt sajtot és a csíkokra vágott szalonnát. Sóval és borssal ízesítjük.
A megkelt tésztát négy egyforma darabra vágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A szélén körben keskeny peremet formázunk a tésztából.
Végül a lángosokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a töltelékkel, majd az előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük.