Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás lángos recept

Szalonnás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 teáskanál cukor
    • 1 dkg élesztő
    • 2 dl langyos víz
    • 1 kiskanál só
    • 25 dkg finomliszt

    Töltelék:

    • őrölt bors
    • 20 dkg húsos, füstölt szalonna
    • 5 dkg reszelt sajt
    • 1 evőkanál étolaj
    • 2,5 dl tejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 pohár tejföl (130 g)
    • 15 dkg tehéntúró
    • 18 dkg ricotta

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, majd beleöntünk egy kevés langyos vizet. Feloldjuk benne a cukrot és az élesztőt, majd körülbelül 15 perc alatt hagyjuk felfutni.

    Azután hozzáadjuk a sót és a maradék vizet. A keveréket (belülről kifelé haladva) alaposan összedolgozzuk. A tésztát szobahőmérsékleten körülbelül 30 percig hagyjuk kelni.

    220 fokra előmelegítjük a sütőt.

    Összekeverjük a ricottát, a túrót, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, az olajat, a reszelt sajtot és a csíkokra vágott szalonnát. Sóval és borssal ízesítjük.

    A megkelt tésztát négy egyforma darabra vágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A szélén körben keskeny peremet formázunk a tésztából.

    Végül a lángosokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a töltelékkel, majd az előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá