Szalonnás lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kiskanál só
  • 25 dkg finomliszt

Töltelék:

  • őrölt bors
  • 20 dkg húsos, füstölt szalonna
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 tojás
  • 1 pohár tejföl (130 g)
  • 15 dkg tehéntúró
  • 18 dkg ricotta

Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Mélyedést készítünk a közepébe, majd beleöntünk egy kevés langyos vizet. Feloldjuk benne a cukrot és az élesztőt, majd körülbelül 15 perc alatt hagyjuk felfutni.

Azután hozzáadjuk a sót és a maradék vizet. A keveréket (belülről kifelé haladva) alaposan összedolgozzuk. A tésztát szobahőmérsékleten körülbelül 30 percig hagyjuk kelni.

220 fokra előmelegítjük a sütőt.

Összekeverjük a ricottát, a túrót, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, az olajat, a reszelt sajtot és a csíkokra vágott szalonnát. Sóval és borssal ízesítjük.

A megkelt tésztát négy egyforma darabra vágjuk. Lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. A szélén körben keskeny peremet formázunk a tésztából.

Végül a lángosokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a töltelékkel, majd az előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük.