Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalámis langalló recept

Szalámis langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • A tésztához:
    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek joghurt
    • 2 ek kacsa vagy libazsír
    • 2 db kisebb burgonya
    • 2 tk só
    • 2 dl langyos víz
    • 1 kk kristálycukor

    A kenéshez:

    • 3 dl tejföl
    • 4-5 gerezd fokhagyma

    A feltéthez:

    • 30 dkg szalámi /pick diák csemege/
    • 1/2 csomag újhagyma
    • 1 fej lila hagyma
    • 2 db hegyes erős paprika
    • 2 db kápia paprika
    • 25 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A hagymákat apróra a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

    Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit, megszórjuk az apróra vágott újhagymával,lila hagymával majd rátesszük a paprika karikákat. Csak a felére tettem csípőset. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá