Hozzávalók:
A kenéshez:
A feltéthez:
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva egy órát kelesztjük. A hagymákat apróra a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit, megszórjuk az apróra vágott újhagymával,lila hagymával majd rátesszük a paprika karikákat. Csak a felére tettem csípőset. Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!