Sült bolognai spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg spagetti tészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 üveg bolognai szósz
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- ízlés szerint só ( a tészta vízébe) és a darált húsra
- jó sok sajt (a tetejére) 10-20 dkg
Elkészítése:
A szokásos módon főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és pár csepp olajat csepegtessünk rá.
A vöröshagymát apróra felvágjuk és kevés olajon dinszteljük. A húst a forró olajon megpirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a szószt és a paradicsompürét. Jól összekeverjük és állandóan kevergetve, közepes lángon, kb 15-20 percig főzzük.
Ezután összekeverjük a már kész bolognai alapunkkal a tésztát.
Kiolajozott tepsibe öntjük, rászórjuk a sajtot, majd ezt az egészet előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »