Sült bolognai spagetti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg spagetti tészta
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 üveg bolognai szósz
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 evőkanál olaj
- ízlés szerint só ( a tészta vízébe) és a darált húsra
- jó sok sajt (a tetejére) 10-20 dkg
Elkészítése:
A szokásos módon főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le és pár csepp olajat csepegtessünk rá.
A vöröshagymát apróra felvágjuk és kevés olajon dinszteljük. A húst a forró olajon megpirítjuk. Ha a levét elfőtte, hozzáadjuk a szószt és a paradicsompürét. Jól összekeverjük és állandóan kevergetve, közepes lángon, kb 15-20 percig főzzük.
Ezután összekeverjük a már kész bolognai alapunkkal a tésztát.
Kiolajozott tepsibe öntjük, rászórjuk a sajtot, majd ezt az egészet előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










