Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos-tojásos leveles kosár recept

Spenótos-tojásos leveles kosár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    12 darabhoz:

    • 2 cs leveles tészta
    • 5-6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg spenót
    • 1-2 paradicsom
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 10 dkg juhtúró
    • 1 dl főzőtejszín vagy tej
    • őrölt bors
    • 1 mk balzsamecet
    • kakukkfű
    • 2-3 ek mogyoróolaj vagy étolaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra. Az olaj felét hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sózzuk, adjuk hozzá a balzsamecetet és kezdjük el üvegesre párolni. Addig pároljuk, még a hagyma puhára karamellizálódik. Ezután hűtsük ki egészen.

    A spenótot alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. A maradék olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett spenótot, sózzuk, és kevergetve pároljuk meg. Ezután hűtsük ki egészen.

    Végül a kihűlt spenótot és a hagymát keverjük össze.

    A juhtúrót keverjük simára a főzőtejszínnel vagy tejjel, majd egyesével keverjük hozzá a tojásokat is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg kakukkfűvel.

    Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel 12 egyforma tésztalappá, majd béleljük ki vele a muffin formát (a szilikonos formát nem kell kizsírozni, de a sima muffin formát zsírozzuk, és lisztezzük ki mielőtt kibélelnénk a tésztával).

    Ezután a spenótos-hagymás keveréket kanalazzuk bele a formákban lévő tésztákba, majd tegyük rá a feldarabolt paradicsomot, végül pedig öntsük fel a tojásos-juhtúrós-fűszeres keverékkel.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. A sütőből kivéve a megsült kosárkákat szedjük rácsra, és hűtsük langyosra.

    A langyosra hűlt kosárkákat kínálhatjuk reggelire egy pohár finom gyümölcstea kíséretében.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá