Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos tészta recept

Spenótos tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg baby spenót
    • 30 dkg spagetti tészta
    • 5-8 koktél paradicsom
    • 10 dkg parmezán forgács
    • személyenként 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Besamelmártáshoz:

    • 6 gerezd fokhagyma
    • 30-50 g sózatlan vaj
    • 25 g liszt
    • 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)

    Elkészítése:

    A vajban rengeteg fokhagymát megdinsztelünk, majd a tej mennyiségét megfelezzük és tejszínnel pótoljuk. A fokhagymát megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínes-tejes keverékkel. Sűrűre főzzük a besamelmártást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Amikor kész a mártás, a még meleg mártásba a friss spenótleveleket beleforgatjuk.

    A mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverjük.

    A paradicsomokat félbevágjuk, fűszersóval megszórjuk és egy serpenyőben meggrillezzük.

    Egy tűzálló edénybe tesszük a tésztát, ráhalmozzuk a paradicsomokat és a közepére egy tojást ütünk. A sütőbe téve addig sütjük, amíg a tojás megsül. (Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe.)

    Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórjuk a tésztát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá