Spenótos tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg baby spenót
  • 30 dkg spagetti tészta
  • 5-8 koktél paradicsom
  • 10 dkg parmezán forgács
  • személyenként 1 tojás

Besamelmártáshoz:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 30-50 g sózatlan vaj
  • 25 g liszt
  • 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)

Elkészítése:

A vajban rengeteg fokhagymát megdinsztelünk, majd a tej mennyiségét megfelezzük és tejszínnel pótoljuk. A fokhagymát megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, majd felöntjük a tejszínes-tejes keverékkel. Sűrűre főzzük a besamelmártást, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Amikor kész a mártás, a még meleg mártásba a friss spenótleveleket beleforgatjuk.

A mártást kifőtt spagetti (vagy bármilyen más tésztával) jól elkeverjük.

A paradicsomokat félbevágjuk, fűszersóval megszórjuk és egy serpenyőben meggrillezzük.

Egy tűzálló edénybe tesszük a tésztát, ráhalmozzuk a paradicsomokat és a közepére egy tojást ütünk. A sütőbe téve addig sütjük, amíg a tojás megsül. (Én úgy szeretem, ha lágy marad a tojás közepe.)

Tálaláskor kevés parmezán sajttal megszórjuk a tésztát.