Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spagetti (makaróni) bolognai mártással recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók: 40 dkg spagetti

    • 1 dl olaj
    • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 kis darabka zeller
    • 1 zellerlevél
    • 10 dkg darált marha vagy sertéshús
    • 5 púpos evőkanál paradicsompüré
    • őrölt bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 babérlevél
    • 1 ágacska friss rozmaring

    Elkészítés:
    Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, amikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert. Ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább sütjük. Ha már szép színt kapott, a paradicsompürével felengedjük, a fűszereket beletesszük, vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább két óráig forraljuk. Közben csak arra vigyázzunk, nehogy túlságosan besűrűsödjön, ne égjen oda. Egy kevés vizet önthetünk utána. Ez idő alatt a belevalók ízes, sűrű mártássá főnek össze. A makarónit vagy spagettit sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, és mélytányérokban tálaljuk. Minden tányér tészta tetejére 2-3 kanál mártást öntünk, és reszelt sajttal bőven meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá