Hozzávalók: 40 dkg spagetti
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, amikor sárgulni kezd, belereszeljük a sárgarépát és a kis darabka zellert. Ezzel erős lángon tovább pirítjuk, majd beletesszük a húst, és ismét tovább sütjük. Ha már szép színt kapott, a paradicsompürével felengedjük, a fűszereket beletesszük, vízzel felhígítjuk, és lefedve, nagyon lassú tűzön, legalább két óráig forraljuk. Közben csak arra vigyázzunk, nehogy túlságosan besűrűsödjön, ne égjen oda. Egy kevés vizet önthetünk utána. Ez idő alatt a belevalók ízes, sűrű mártássá főnek össze. A makarónit vagy spagettit sós vízben, a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, és mélytányérokban tálaljuk. Minden tányér tészta tetejére 2-3 kanál mártást öntünk, és reszelt sajttal bőven meghintjük.