Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás kolbászos pite recept

Sonkás kolbászos pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 18-20 dkg finomliszt
    • csipetnyi só
    • 15 dkg margarin
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelékhez

    • 5 dkg parmezánsajt (reszelve)
    • 10 dkg krémsajt
    • 2 dl sűrű főzőtejszín
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg füstölt kolbász
    • 8 dkg főtt füstölt sonka
    • 5 dkg gépsonka
    • 1 evőkanál friss, vagy kb.1 kiskanálnyi szárított kakukkfű (csapott)
    • 1 db paradicsom
    • 1/2 szál póréhagyma
    • petrezselyemzöld pár szál
    • 1 db szarvasi mozzarella sajt
    • őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A tésztához való lisztet a dagasztó táljába öntjük, és a hozzávalókkal bedagasztjuk 1-2 perc alatt.

    Meglisztezett gyúrólapon kerekre ellapítjuk, majd kibélelünk vele egy 25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát (piteformát) úgy, hogy pereme is legyen. Letakarva fél órára betesszük a hűtőszekrénybe, majd villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 10 perc alatt elősütjük.

    Amíg a tészta sül, elkészítjük a töltelékét. A sajtot egy tálba reszeljük, a krémsajtot, a tejszínt és a nyers tojásokat hozzáadjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított friss petrezselyemzölddel meg a kakukkfűvel fűszerezzük, jól összekeverjük.

    A póréhagymát vékony karikákra vágjuk és az elősütött tésztát körben szépen kirakjuk vele. A kétféle sonkát, a kolbászt apró kockákra vágjuk, a hagymára szórjuk, majd a sajtos masszával az egészet leöntjük, elsimítjuk. A paradicsomokat felaprítjuk, a mozzarella sajtot szeleteljük ezeket is rárakjuk, hogy mindenhová egyformán jusson belőle. A sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 35-40 percig sütjük.

    Kb. 15 percnyi pihentetés után, cikkekre vágva tálaljuk. Nem csak ebédre, melegen, de vacsorára hidegen is kitűnő.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá