Sajtkrémes lazacos pizza recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1,3 dl víz
- 1-1,5 dkg élesztő
- 0,25 dl olívaolaj
- só
- 10 dkg füstölt lazac
- 1-2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- pici bors
- olajbogyó (ízlés szerint)
- 10 dkg sajtkrém
- 1 kis fej lilahagyma
- pár szem koktélparadicsom
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral, majd a többi hozzávalóval jó alaposan bedagasztjuk. Minimum 30 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 220-250 fokra. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk.
A sajtkrémbe nyomjuk a fokhagymákat egy csipet borssal ízesítjük, elkeverjük és rákenjük a kinyújtott tésztára. Megrakjuk a lazac szeletekkel. Rászórjuk az apróra vágott lilahagymát, olajbogyót és a félbevágott koktélparadicsomokat A sajtot még nem.
Az előmelegített sütőbe toljuk és kb 10-15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és rászórjuk a sajtot.
A hőmérsékletet még magasabbra emeljük, hogy a sajt éppen ráolvadjon és a széle jól megpiruljon. Alig kell neki pár perc.
Friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »