Sajtkrémes lazacos pizza recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1,3 dl víz
- 1-1,5 dkg élesztő
- 0,25 dl olívaolaj
- só
- 10 dkg füstölt lazac
- 1-2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- pici bors
- olajbogyó (ízlés szerint)
- 10 dkg sajtkrém
- 1 kis fej lilahagyma
- pár szem koktélparadicsom
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral, majd a többi hozzávalóval jó alaposan bedagasztjuk. Minimum 30 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 220-250 fokra. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk.
A sajtkrémbe nyomjuk a fokhagymákat egy csipet borssal ízesítjük, elkeverjük és rákenjük a kinyújtott tésztára. Megrakjuk a lazac szeletekkel. Rászórjuk az apróra vágott lilahagymát, olajbogyót és a félbevágott koktélparadicsomokat A sajtot még nem.
Az előmelegített sütőbe toljuk és kb 10-15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és rászórjuk a sajtot.
A hőmérsékletet még magasabbra emeljük, hogy a sajt éppen ráolvadjon és a széle jól megpiruljon. Alig kell neki pár perc.
Friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »