Sajtkrémes lazacos pizza recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1,3 dl víz
- 1-1,5 dkg élesztő
- 0,25 dl olívaolaj
- só
- 10 dkg füstölt lazac
- 1-2 gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
- pici bors
- olajbogyó (ízlés szerint)
- 10 dkg sajtkrém
- 1 kis fej lilahagyma
- pár szem koktélparadicsom
- 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A langyos vízben megfuttatjuk az élesztőt egy pici cukorral, majd a többi hozzávalóval jó alaposan bedagasztjuk. Minimum 30 percig kelesztjük.
A sütőt előmelegítjük 220-250 fokra. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk.
A sajtkrémbe nyomjuk a fokhagymákat egy csipet borssal ízesítjük, elkeverjük és rákenjük a kinyújtott tésztára. Megrakjuk a lazac szeletekkel. Rászórjuk az apróra vágott lilahagymát, olajbogyót és a félbevágott koktélparadicsomokat A sajtot még nem.
Az előmelegített sütőbe toljuk és kb 10-15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és rászórjuk a sajtot.
A hőmérsékletet még magasabbra emeljük, hogy a sajt éppen ráolvadjon és a széle jól megpiruljon. Alig kell neki pár perc.
Friss petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »