Sajtburger pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészához:
- 20 dkg liszt
- 2 kk szárított élesztő
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 1 kk só
A feltéthez:
- 1 ek ketchup
- 1 tk mustár
- 1 ek majonéz
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg darált hús
- 2 darab csemege uborka apróra kockázva
- 10 dkg reszelt sajt cheddar
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. A lisztben egyenletesen elkeverjük az élesztőt, cukrot, valamint a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, aztán apránként adagolva a langyos vizet. Sima, egynemű tésztává dolgozzuk össze.
Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük langyos helyen.
A feltéthez a darált húst pici olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
Az alaphoz összekeverjük a ketchupot, majonézt és a mustárt. Belekeverjük a finomra vágott hagymát is. Kevergetve kissé összemelegítjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra formázzuk, széleit körben picit visszahajtogatjuk, hogy pereme legyen. Megkenjük az alappal.
Megszórjuk a sajt felével, erre tesszük a pirított darált húst, aztán az uborkát, végül a sajt másik felét. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »