Sajtburger pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tészához:
- 20 dkg liszt
- 2 kk szárított élesztő
- 1 ek olívaolaj
- 1,5 dl langyos víz
- 1 csipet cukor
- 1 kk só
A feltéthez:
- 1 ek ketchup
- 1 tk mustár
- 1 ek majonéz
- 1 fej vöröshagyma
- 30 dkg darált hús
- 2 darab csemege uborka apróra kockázva
- 10 dkg reszelt sajt cheddar
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
Először elkészítjük a tésztát. A lisztben egyenletesen elkeverjük az élesztőt, cukrot, valamint a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, aztán apránként adagolva a langyos vizet. Sima, egynemű tésztává dolgozzuk össze.
Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük langyos helyen.
A feltéthez a darált húst pici olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
Az alaphoz összekeverjük a ketchupot, majonézt és a mustárt. Belekeverjük a finomra vágott hagymát is. Kevergetve kissé összemelegítjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra formázzuk, széleit körben picit visszahajtogatjuk, hogy pereme legyen. Megkenjük az alappal.
Megszórjuk a sajt felével, erre tesszük a pirított darált húst, aztán az uborkát, végül a sajt másik felét. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »