Sajtburger pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tészához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 kk szárított élesztő
  • 1 ek olívaolaj
  • 1,5 dl langyos víz
  • 1 csipet cukor
  • 1 kk só

A feltéthez:

  • 1 ek ketchup
  • 1 tk mustár
  • 1 ek majonéz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 2 darab csemege uborka apróra kockázva
  • 10 dkg reszelt sajt cheddar
  • őrölt bors

Elkészítése:

Először elkészítjük a tésztát. A lisztben egyenletesen elkeverjük az élesztőt, cukrot, valamint a sót. Hozzáöntjük az olívaolajat, aztán apránként adagolva a langyos vizet. Sima, egynemű tésztává dolgozzuk össze.

Tiszta konyharuhával letakarva egy órát kelesztjük langyos helyen.

A feltéthez a darált húst pici olajon lepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.

Az alaphoz összekeverjük a ketchupot, majonézt és a mustárt. Belekeverjük a finomra vágott hagymát is. Kevergetve kissé összemelegítjük.

Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra formázzuk, széleit körben picit visszahajtogatjuk, hogy pereme legyen. Megkenjük az alappal.

Megszórjuk a sajt felével, erre tesszük a pirított darált húst, aztán az uborkát, végül a sajt másik felét. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.