Ropogós rudacskák (maradék sült húsból) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
Töltelék:
- 2-3 kisebb maradék sült hús
- 7-8 dkg füstölt sajt
- 7-8 dkg reszelt trappista sajt (elhagyható)
- 1 fej sonka vagy lilahagyma
- 1 kápia paprika
- 1/2 ü szeletelt gomba
- csipet só
- csipet bors
- 1 tk szárított medvehagyma (elhagyható)
- 1 kk grillzöldség fűszerkeverék
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - szezámmag
Elkészítése:
Az apróbb kockákra vágott, ízlés szerint összeállított tölteléket a fűszerek hozzáadásával elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A szobahőmérsékletű leveles tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, ha lapokból áll, akkor azokat hosszanti irányban kisodorjuk és kb 10cmx15cm-es téglalapokra vágjuk és 2 rövidebb és 1 hosszabb szélét megkenjük a felvert tojással.
Ahány téglalapot sikerült kinyerni, annyi púpos evőkanál tölteléket teszünk minden tésztára és kissé eligazítjuk egy csíkban úgy, hogy a tészták szélénél maradjon egy kis hely az összeragasztáshoz.
Óvatosan feltekerjük és a végét alul hagyjuk, így nem fognak kinyílni süléskor.
A széleit az ujjunkkal kicsit összenyomkodjuk, sütőpapírral bélelt lemezre tesszük.
Minden rudacskát megkenünk tojással és díszítésnek szemámmal is megszórhatjuk, majd a húsos rudakat 15-18 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
A recepthez tartozó 3. fotón a töltelék ennek az adagnak a háromszorosa, mert én most 3 cs leveles tésztát készítettem el.
A maradék sült hús helyettesíthető gépsonkával, szalámival, kolbásszal, bármi mással amit szeretünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









