Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ricottás-spenótos cannelloni recept

Ricottás-spenótos cannelloni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz cannelloni tészta
    • 50 dkg ricotta
    • 1 kis dobozos fagyasztott spenót (lehetőleg ne a krémeset válasszuk) – készíthető még friss spenótlevekből is
    • 1 kis fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • kevés parmezán
    • 15 dkg kockázott bacon vagy sonka
    • olíva olaj
    • reszelt sajt
    • kevés főzőtejszín
    • bors

    A besamelmártáshoz:

    • vaj
    • liszt
    • só tej

    Elkészítése:

    A hagymát kockázzuk majd az olívaolajon megdinszteljük. Adjuk hozzá a sonkát vagy bacont is, amit néhány percig együtt pároljuk. Hozzáöntjük a spenótot, amit előtte kicsit felengedtünk. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a kinyomott, vagy nagyon apróra vágott fokhagymát is. Végül a riccottát. Fűszerezni utólag is ér.

    Mikor kihűlt, tölthetjük a tésztába. Vigyázzunk ne töltsük nagyon tele, mert a tészta könnyen eltörik. A töltést rátok bízom, nekem a kiskanalas megoldás jött be. Készítsük el a besamelmártást. Egy jénai tálat vajazzunk ki, helyezzük bele a megtöltött tésztákat, majd öntsünk rá besamelmártást, végül adjuk hozzá a főzőtejszínt is.

    Előmelegített sütőben lefedve kezdem sütni, félidőben teszem rá a reszelt sajtot. Nagyjából 20-25 perc elég neki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá