Ricottás-spenótos cannelloni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz cannelloni tészta
  • 50 dkg ricotta
  • 1 kis dobozos fagyasztott spenót (lehetőleg ne a krémeset válasszuk) – készíthető még friss spenótlevekből is
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés parmezán
  • 15 dkg kockázott bacon vagy sonka
  • olíva olaj
  • reszelt sajt
  • kevés főzőtejszín
  • bors

A besamelmártáshoz:

  • vaj
  • liszt
  • só tej

Elkészítése:

A hagymát kockázzuk majd az olívaolajon megdinszteljük. Adjuk hozzá a sonkát vagy bacont is, amit néhány percig együtt pároljuk. Hozzáöntjük a spenótot, amit előtte kicsit felengedtünk. Sózzuk, borsozzuk és tegyük bele a kinyomott, vagy nagyon apróra vágott fokhagymát is. Végül a riccottát. Fűszerezni utólag is ér.

Mikor kihűlt, tölthetjük a tésztába. Vigyázzunk ne töltsük nagyon tele, mert a tészta könnyen eltörik. A töltést rátok bízom, nekem a kiskanalas megoldás jött be. Készítsük el a besamelmártást. Egy jénai tálat vajazzunk ki, helyezzük bele a megtöltött tésztákat, majd öntsünk rá besamelmártást, végül adjuk hozzá a főzőtejszínt is.

Előmelegített sütőben lefedve kezdem sütni, félidőben teszem rá a reszelt sajtot. Nagyjából 20-25 perc elég neki.