Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ravioli házilag recept

Ravioli házilag
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 50 dkg liszt

    Töltelék:

    • 50 dkg sertéspörkölt
    • 30 dkg füstölt sonka
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 csokor snidling (metélő hagyma)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál mustár
    • 2 evőkanál tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint só, bors, ételízesítő

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Víz nem kell hozzá, maximum akkor, ha nagyon kemény lenne a tészta.

    A pörkölthöz hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a felvágott petrezselymet és metélőhagymát, valamint a fokhagymát. Ezt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, reszelt sajtot és a fűszereket.

    Egyébként bármivel tölthető!

    A tésztát kissé lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére kanalazzuk a tölteléket kis halmokban, majd beborítjuk a másik felével. Az ujjunkkal alaposan összenyomkodjuk, a levegőt kinyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval vagy derelyevágóval kivágjuk.

    Vizet forralunk, sót teszünk bele, majd kifőzzük a töltött tésztákat.

    A kész tésztákat leszűrjük, leöblítjük. Füstölt szalonnát zsírjára sütünk, majd ebbe forgatjuk a kész raviolikat. Aprított petrezselyemzölddel díszíthetjük tálalásnál.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá