Ravioli házilag

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Tészta:

  • 5 tojás
  • 50 dkg liszt

Töltelék:

  • 50 dkg sertéspörkölt
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor snidling (metélő hagyma)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • ízlés szerint só, bors, ételízesítő

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Víz nem kell hozzá, maximum akkor, ha nagyon kemény lenne a tészta.

A pörkölthöz hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a felvágott petrezselymet és metélőhagymát, valamint a fokhagymát. Ezt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, reszelt sajtot és a fűszereket.

Egyébként bármivel tölthető!

A tésztát kissé lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére kanalazzuk a tölteléket kis halmokban, majd beborítjuk a másik felével. Az ujjunkkal alaposan összenyomkodjuk, a levegőt kinyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval vagy derelyevágóval kivágjuk.

Vizet forralunk, sót teszünk bele, majd kifőzzük a töltött tésztákat.

A kész tésztákat leszűrjük, leöblítjük. Füstölt szalonnát zsírjára sütünk, majd ebbe forgatjuk a kész raviolikat. Aprított petrezselyemzölddel díszíthetjük tálalásnál.