Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Víz nem kell hozzá, maximum akkor, ha nagyon kemény lenne a tészta.
A pörkölthöz hozzáadjuk az apróra vágott sonkát, a felvágott petrezselymet és metélőhagymát, valamint a fokhagymát. Ezt ledaráljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és a mustárt, reszelt sajtot és a fűszereket.
Egyébként bármivel tölthető!
A tésztát kissé lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk. Az egyik felére kanalazzuk a tölteléket kis halmokban, majd beborítjuk a másik felével. Az ujjunkkal alaposan összenyomkodjuk, a levegőt kinyomkodjuk. Pogácsaszaggatóval vagy derelyevágóval kivágjuk.
Vizet forralunk, sót teszünk bele, majd kifőzzük a töltött tésztákat.
A kész tésztákat leszűrjük, leöblítjük. Füstölt szalonnát zsírjára sütünk, majd ebbe forgatjuk a kész raviolikat. Aprított petrezselyemzölddel díszíthetjük tálalásnál.