Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szentesi húsos tészta recept

Szentesi húsos tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg darált hús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 db paradicsom
    • 10 dkg margarin
    • 2 ek liszt
    • 2 dl tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek tejföl
    • só, bors, majoránna, őrölt kömény
    • 1 cs fodros kockatészta
    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel fűszerezzük. Paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk és a húshoz adjuk. Pár percig együtt főzzük. Tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük. Közben elkészítjük a mártást: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet majd simára keverjük, felforraljuk és félrehúzzuk és lehűtjük. Tojások sárgáját a tejföllel elkeverjük és a kihűlt mártáshoz adjuk, sózzuk-borsozzuk. A húst összekeverjük a mártással és a tésztával , tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá