Szentesi húsos tészta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 4 db paradicsom
- 10 dkg margarin
- 2 ek liszt
- 2 dl tej
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek tejföl
- só, bors, majoránna, őrölt kömény
- 1 cs fodros kockatészta
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst, sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel fűszerezzük. Paradicsomot meghámozzuk, apróra kockázzuk és a húshoz adjuk. Pár percig együtt főzzük. Tésztát sós vízben kifőzzük, lecsöpögtetjük. Közben elkészítjük a mártást: a margarint megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet majd simára keverjük, felforraljuk és félrehúzzuk és lehűtjük. Tojások sárgáját a tejföllel elkeverjük és a kihűlt mártáshoz adjuk, sózzuk-borsozzuk. A húst összekeverjük a mártással és a tésztával , tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.